Байден виділив виробникам чіпів рекордну суму для повернення виробництва з Китаю до США

Байден виділив виробникам чіпів рекордну суму для повернення виробництва з Китаю до США

Президент Джо Байден підписав законопроект про надання субсидій у розмірі $52,7 млрд на виробництво та розробку напівпровідників.

Так американська влада намагається повернути на територію країни виробництво мікрочіпів і менше залежати від іноземних, зокрема китайських, постачальників, пише Reuters.

“Майбутнє буде створено в Америці”, – сказав Байден, назвавши цей захід “інвестицією в саму Америку, яка буває раз в покоління”. На церемонії підписання документа були присутні керівники Micron, Intel, Lockheed Martin, HP та Advanced Micro Devices.

У Білому домі розповіли про перші очікувані ефекти субсидій. Так, Qualcomm та GlobalFoundries планують збільшити завод із виробництва чіпсів у північній частині штату Нью-Йорк.

Компанії, які отримують фінансування в рамках ініціативи Білого дому, повинні пообіцяти не розширювати виробництво чіпів, виготовлених за більш досконалим техпроцесом, ніж 28 нанометрів, у Китаї чи країні, яка викликає занепокоєння, такий як Росія, протягом десяти років. Незважаючи на те, що 28-нанометрові чіпи на кілька поколінь відстають від передових напівпровідників, доступних зараз, вони, як і раніше, використовуються в техніці, включаючи автомобілі та смартфони.

Поділитись