ФБР шукало в маєтку Трампа документи, пов’язані з ядерною зброєю

ФБР шукало в маєтку Трампа документи, пов’язані з ядерною зброєю

Документи, які ФБР шукало в маєтку колишнього президента США Дональда Трампа в Мар-а-Лаго, включали секретні матеріали, пов’язані з ядерною зброєю, повідомляє Washington Post.

“Секретні документи щодо ядерної зброї були серед предметів, які агенти ФБР шукали під час обшуку резиденції колишнього президента Дональда Трампа у Флориді у понеділок”, – пише видання з посиланням на обізнані джерела.

Співрозмовники видання не надали додаткових подробиць про те, яку саме інформацію шукали агенти, чи стосувалися документи зброї, яка належить США чи будь-якій іншій країні. Вони також не повідомили, чи було виявлено такі документи під час обшуку.

Раніше юристи Міністерства юстиції США подали клопотання про дозвіл опублікувати ордер та опис вилученого під час обшуку. Глава Мін’юсту Меррік Гарланд оголосив, що особисто санкціонував рішення запросити дозвіл суду на видачу ордера на обшук.

У понеділок увечері Трамп заявив, що його маєток Мар-а-Лаго у Палм-Біч у Флориді обшукали агенти ФБР, і що чинний американський лідер Джо Байден нібито заздалегідь знав про цей обшук. Екс-президент США зазначив, що не був попереджений про підготовку обшуку, і звинуватив правоохоронні органи в “політичному переслідуванні”.

Низка ЗМІ повідомила, що обшук, ймовірно, пов’язаний з розслідуванням незаконного присвоєння Трампом документів Білого дому, які він нібито зберігав у Мар-а-Лаго після звільнення з посади президента.

Раніше цього року Національний архів заявив, що Трамп забрав 15 коробок із президентськими записами до своєї особистої резиденції у Флориді. У цих ящиках нібито містилася “таємна інформація про національну безпеку” та офіційне листування між Трампом та главами іноземних держав.

Прихильники Трампа, у свою чергу, вважають, що це розслідування є політично мотивованим. Передбачається, що його мета – завадити екс-президенту балотуватися на виборах 2024 року.

Поділитись