Блінкен: США допомагатимуть Україні стільки, скільки потрібно

Блінкен: США допомагатимуть Україні стільки, скільки потрібно

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що США допомагатимуть народу України «стільки, скільки потрібно».

“Мужність і сила української армії та її народу надзвичайні, і Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні додаткові системи та засоби, щоб максимально вплинути на поле бою та зміцнити позиції України за столом переговорів”, – заявив Блінкен.

«Коли ми наближаємося до шестимісячного рубежу неспровокованої та жорстокої повномасштабної війни Росії проти України, сили президента Путіна продовжують свій наступ, завдаючи серйозної шкоди цивільному населенню та завдаючи масової руйнації цивільної інфраструктури», – зазначив Блінкен.

Також він повідомив, що Байден налаштований «підтримувати народ України у захисті своєї країни від агресії Росії стільки, скільки потрібно».

Держсекретар нагадав, що з огляду на новий пакет військової допомоги на 775 мільйонів доларів допомога Штатів Україні становить близько 10,6 мільярда доларів США.

Також Блінкен додав, що українські збройні сили дуже ефективно використали для захисту своєї країни надану раніше зброю.

Поділитись