У США допустили участь американських військ у конфлікті в Україні

У США допустили участь американських військ у конфлікті в Україні

Ситуація, що склалася навколо України, може обернутися втручанням у конфлікт Сполучених Штатів.

Таку висловив думку професор політології університету Чикаго Джон Міршаймер у статті для журналу Foreign Affairs. У публікації Міршаймер описує кілька варіантів сценарію втручання США в конфлікт в Україні.

Так, на думку автора, якщо ситуація не вирішиться протягом року, офіційний Вашингтон може задуматися про введення невеликих контингентів сухопутних військ для допомоги Україні.

Більш імовірним є сценарій втручання США, якщо українська армія почне розвалюватися, а Росія здобуде велику перемогу. У цьому випадку, враховуючи намір адміністрації президента США Джо Байдена не допустити такого результату, Сполучені Штати могли б спробувати зламати ситуацію, взявши безпосередню участь у бойових діях.

Остаточний сценарій американського втручання передбачає ненавмисну ​​ескалацію: Вашингтон, сам того не бажаючи, виявляється втягнутою у військовий конфлікт непередбаченою подією, яка розвивається за висхідною спіраллю, резюмує Міршаймер.

Раніше сухопутні війська США оголосили про осіннє розгортання штабу бригади 101-ї дивізії з Форт-Кемпбелл у Європі у відповідь на російську спеціальну військову операцію в Україні.

Поділитись