США поставили Північну Корею перед вибором

США поставили Північну Корею перед вибором

Представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що перед Північною Кореєю стоїть вибір – перейти до прямого діалогу з Вашингтоном чи зіткнутися із посиленням стримування.

Розшифрування брифінгу Прайса опубліковано на сайті Держдепу. Представник Держдепу підкреслив, що США надають перевагу підходу діалогу та дипломатії.

«Ми прагнемо взяти участь у діалозі – прямому діалозі з КНДР – як засіб для досягнення нашої спільної мети повної денуклеаризації Корейського півострова», – заявив Прайс.

Однак у відсутності готовності до цього у Кім Чен Bна і на тлі провокацій, що продовжуються, в Північній Кореї США посилюватимуть стримування, підкреслив він.

«Ми продовжуватимемо тісно координувати свої дії з Японією, з Республікою Корея і робитимемо відповідні кроки, коли йдеться про їхню безпеку і наше колективне стримування», – сказав Прайс.

Він додав, що спільні навчання США та Південної Кореї мають виключно оборонний характер.

Раніше президент США Джо Байден припустив, що може зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином. Він наголошував, що можливість цієї зустрічі залежатиме від того, наскільки Кім буде «щирим» і «серйозним».

Поділитись