Південна Корея стане основним постачальником зброї до Європи

Південна Корея стане основним постачальником зброї до Європи

Південна Корея стане основним постачальником зброї до Європи, уклавши найбільшу угоду щодо постачання озброєння до Польщі.

Про це заявив оглядач агентства Reuters Джош Сміт. На його думку, угода вказує на потенціал Південної Кореї для подальшого постачання української армії під час війни з Росією.

«Офіційні особи Південної Кореї та Польщі підписали у середу у Варшаві рамкову угоду, яка, за словами Польщі, є ключовою частиною їхніх зусиль щодо переозброєння перед конфліктом в Україні, куди вона направила військову допомогу на суму не менше 1,7 мільярда доларів», – пише Сміт. Він зазначив, що ця найбільша в історії Південної Кореї угода зробить країну основним постачальником зброї до Європи від початку російської агресії в Україні.

За словами аналітиків, для країн східного флангу НАТО перспектива співпраці з Південною Кореєю особливо цікава у світлі останніх подій. «Конфлікт в Україні – це стимул для південнокорейської військової промисловості. Інтерес до пропозиції Південної Кореї може бути ще вищим, якщо взяти до уваги величезне розчарування країн східного флангу НАТО позицією Німеччини», — наводяться слова аналітика Польського інституту міжнародних відносин Оскара Петревича у статті.

У рамках військової допомоги Сеул направить Польщі понад 1600 танків та гаубиць, а також майже 50 винищувачів. “Серед озброєнь, що беруть участь в угоді, є варіанти танка K2 Black Panther виробництва Hyundai Rotem і самохідної гаубиці K9 Thunder виробництва Hanwha Defense”, – зазначив Сміт. За його словами, ця угода за своїм масштабом затьмарить загальний обсяг національного експорту озброєнь Південної Кореї, який минулого року становив 7 мільярдів доларів, оскільки одні тільки винищувачі коштують близько 3 мільярдів доларів.

Поділитись