Ракетні крейсери ВМС США зайшли у води Тайванської протоки

Ракетні крейсери ВМС США зайшли у води Тайванської протоки

Два кораблі ВМС США зайшли у води Тайванської протоки.

Попри попередження з боку Пекіна про неприпустимість створення нових провокацій поблизу територіальних вод КНР, американський флот зважився на чергову ескалацію, направивши у води Тайванської протоки відразу два бойові кораблі. Це відбувається на тлі того, як у водах Тайванської протоки, як і раніше, знаходиться кілька бойових кораблів ВМС НВАК, що не виключає ймовірних зіткнень, якщо США спробують влаштувати серйозну провокацію.

На даний момент відомо про те, що йдеться про ракетних крейсерів USS Antietam і USS Chancellorsville, які почали проходження Тайванської протоки кілька годин тому. У Пекіні поки що не прокоментували подібні дії з боку американського флоту, проте напруженість у регіоні дуже серйозно зросла.

«Два військові кораблі ВМС США увійшли до Тайванської протоки, що є першим військово-морським переходом США цим водним шляхом після того, як цього місяця напруженість між США і Китаєм різко зросла через візит на острів спікера Палати представників Ненсі Пелосі. Ракетні крейсери USS Antietam та USS Chancellorsville у неділю здійснювали рейс «через води, де у відкритому морі діє свобода навігації та прольоту відповідно до міжнародного права», йдеться у заяві 7-го флоту США в Японії. У ньому йшлося про те, що транзит «продовжується» і що «поки не було втручання з боку іноземних збройних сил». «Ці кораблі (проходять транзитом) через коридор у протоці, що знаходиться за межами територіального моря будь-якої прибережної держави. Транзит суден через Тайванську протоку демонструє відданість Сполучених Штатів вільному та відкритому Індо-Тихоокеанському регіону», – йдеться у повідомленні».

Поділитись