Російські кораблі заблокували Шостий флот ВМС США у Середземному морі

Російські кораблі заблокували Шостий флот ВМС США у Середземному морі

Російські бойові кораблі взяли під контроль кораблі Шостого флоту ВМС США, замкнувши їх на вході до Середземного моря.

Чотири російські бойові кораблі замкнули в Адріатичному морі Шостий флот ВМС США та італійські військові кораблі.

ВМФ Росії знадобилося всього лише три бойові кораблі для того, щоб замкнути в Адріатичному морі значно більшу кількість бойових кораблів ВМС Італії та кораблі зі складу Шостого флоту ВМС США. Ситуація для США та союзників американців у Середземномор’ї виявилася настільки патовою, що щось зробити в НАТО просто не можуть – дії Росії є нібито абсолютно законними.

Як стало відомо, три бойові кораблі ВМФ Росії та розвідувальний корабель «Василь Татищев», перебуваючи на півночі Середземного моря, несподівано здійснили перехід у води Адріатичного моря, де знаходилися кораблі Шостого флоту ВМС США і щонайменше три бойові кораблі та один підводний човен Італії. Шляхом особливого розгортання бойових кораблів, Росія взяла під контроль усі бойові кораблі НАТО, що знаходяться в Адріатичному морі, помістивши один бойовий корабель на півночі Адріатичного моря, два – в центрі, і один на виході з Адріатичного моря до Середземного моря.

Російські військові кораблі зовсім не перешкоджають переміщенню кораблів Шостого флоту ВМС США та кораблям ВМС Італії, проте останні не можуть покинути регіон, залишивши безконтрольними російські військові кораблі біля берегів Італії та країн Адріатики.

Поділитись