Найбільший підводний човен «Дмитро Донський» вивели зі складу ВМФ Росії

Найбільший підводний човен «Дмитро Донський» вивели зі складу ВМФ Росії

Найбільший у світі стратегічний атомний підводний човен (АПЛ) «Дмитро Донський» виведено з бойового складу військово-морського флоту (ВМФ) Росії і буде утилізовано, повідомило журналістам джерело у військово-промисловому комплексі.

Субмарина увійшла в бойовий склад флоту в 1980 році і була головним човном проекту 941. Всього на той час було побудовано шість підводних човнів цього проекту. У 2002 році АПЛ було модернізовано та переозброєно на ракету «Булава» для її випробувань перед прийняттям на озброєння. До цього дня ця субмарина є найбільшою за водотоннажністю у світі — 48 тисяч тонн.

Ім’я Дмитра Донського вже було присвоєно іншому стратегічному атомному підводному човну класу «Борей-А» (проект 955А), який було закладено минулого року на заводі «Севмаш».

На початку липня перший носій “Посейдонів” – підводний човен “Білгород” – передав Військово-морському флоту Росії завод “Севмаш”. Новий підводний човен призначений для вирішення різних завдань у науковій сфері та проведення пошуково-рятувальних операцій. Крім того, на її борту можуть бути розміщені рятувальні глибоководні та автономні безлюдні підводні апарати.

Поділитись