Компанія Boeing зіткнулася зі складнощами після виходу з Росії

Компанія Boeing зіткнулася зі складнощами після виходу з Росії

Американська корпорація The Boeing Company (Boeing Co.) заявила про складнощі та падіння попиту на свою продукцію в найближчі десятиліття через низьке глобальне економічне зростання, а також невизначеність щодо постачання реактивних літаків високого тиску на російський ринок, пише Bloomberg.


Виробник планує поставити клієнтам 41170 нових літаків до 2041 року, спрогнозували в компанії. Це набагато менше, ніж підприємство очікувало рік тому: тоді фахівці вважали, що до 2040 року корпорація зможе передати покупцям 43 610 літаків. Крім того, Boeing також скоротила свій прогноз річного зростання пасажиропотоку до 3,8 відсотка із 4 відсотків.

Віце-президент Boeing з маркетингу в комерційному сегменті Даррен Халст оцінив наслідки відходу компанії з Росії. За його словами, ситуація в Україні та пов’язана з нею економічна криза призведе до зниження попиту на нові літаки.

Незважаючи на загальні побоювання, попит на вантажні літаки залишається високим. Boeing очікує, що стабільно зможе продавати повітряні судна протягом наступного десятиліття, оскільки авіакомпанії розширюють флот після пандемії.

2 березня Boeing припинила обслуговування та техпідтримку літаків російських авіакомпаній. Виробник авіаційної техніки також припинив постачання до Росії запчастин.

Поділитись