Європа відмовилася видавати Росії небезпечних злочинців

Європа відмовилася видавати Росії небезпечних злочинців

Генпрокуратура Росії отримала від європейських колег 43 відмови у видачі небезпечних злочинців.

Про це пише «Комерсант». За інформацією видання, Європа відмовляє в екстрадиції навіть убивць та осіб, які залучали до проституції неповнолітніх. При цьому деякі видачі не відбулися навіть у тих випадках, коли втікачів залишалося тільки посадити в літак.

У Генпрокуратурі зазначають, що багато держав, включаючи Австрію, Німеччину, Велику Британію, Італію, Польщу та Чехію, не приховували політичну вмотивованість своїх рішень.

«Прояви русофобії у низці західних країн, насамперед у державах Європейського союзу, досягли такого рівня, що правоохоронні органи цих країн готові відмовитися від співпраці з Росією на догоду міжнародній злочинності, що піде на користь лише міжнародному криміналу», — нарікали у наглядовому відомстві.

2 липня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) заборонив Франції екстрадувати так званого криптовалютного короля Олександра Винника до Греції. Росіянина було засуджено у Франції на п’ять років позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей. Раніше повідомлялося, що Греція може видати Винника у США, де йому може загрожувати до 55 років в’язниці та багатомільйонний штраф. Олександра Винника було заарештовано влітку 2017 року на запит США саме в Греції; він проводив відпустку північ від країни. На початку 2020 року Винника екстрадували до Франції, де його підозрювали у крадіжці особистих даних та здирстві.

Поділитись