Раді пропонують спростити зміну цільового призначення земельних ділянок

Раді пропонують спростити зміну цільового призначення земельних ділянок

У такий спосіб народні депатути хочуть пришвидшити будівництво та відбудову об’єктів цивільної та критичної інфраструктури.

7 липня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує спростити процес зміни цільового призначення земельної ділянки.

За словами ініціаторів проєкту, спрощення цієї процедури необхідне для більш швидкої реалізації проєктів будівництва та відновлення житлових будинків, об’єктів промисловості та інфраструктури, зруйнованих внаслідок воєнних дій.

Отже, законопроєктом дозволяється зміна цільового призначення земельних ділянок на вид цільового призначення в межах категорій:

  • земель житлової та громадської забудови або категорії земель промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики.

Зазначається, що зміна призначення може відбуватися без дотримання правил співвідношення між видом цільового призначення земельної ділянки та видом функціонального призначення території.

Також депутати пропонують зробити необов’язковою наявність містобудівної документації на місцевому рівні для зміни цільового призначення земельних ділянок.

Поділитись