Путін провів нараду стосовно стосовно війни росії проти України

Путін провів нараду стосовно стосовно війни росії проти України

Президент Володимир Путін запитав у командувачів своїх збройних сил пропозиції щодо того, як, на їхню думку, має тривати військова кампанія Росії в Україні, під час візиту до штабу операції.

Про це повідомив Кремль у суботу, повідомляє Reuters.

Серія поразок за 10 місяців боїв, що призвела до відходу росіян із районів навколо столиці Києва та другого міста України Харкова, а нещодавно з міста Херсона, змусила Путіна призвати резервістів і викликала рідкісну публічну критику з боку військових блогерів та деяких союзників.

Після призначення в жовтні генерала ВПС Сергія Суровікіна очолити кампанію, російські сухопутні сили зосередилися більше на обороні, ніж на нападі, тоді як хвилі авіаударів по містах залишили мільйони українських мирних жителів без тепла, світла та води протягом кількох днів у зимовий час.

На відеозаписі, оприлюдненому Кремлем у суботу, Путін головував на нараді з близько дюжиною людей за круглим столом, оточених міністром оборони Сергієм Шойгу та начальником Генерального штабу Валерієм Герасимовим – обидва були піддані різкій критиці з боку агресивних коментаторів.

Потім Путіна показали на чолі іншого столу для переговорів у штабі об’єднаної оперативної групи, запрошуючи ряд військових командирів надати пропозиції.

“Ми вислухаємо командування на кожному оперативному напрямку, і я хотів би почути ваші пропозиції щодо наших найближчих і середньострокових дій”, – сказав Путін.

Суровікін також був присутній на зустрічах на фотографіях на сайті Кремля.

Інших подробиць візиту Путіна та місця розташування штабу не повідомляється.

Поділитись