Путін прокоментував ситуацію на фронті в Україні

Путін прокоментував ситуацію на фронті в Україні

Путін на прес-конференції після закінчення виборів президента зробив низку заяв щодо України.

Вони стосувалися ситуації на кордоні з Бєлгородською та Курською областями – а також переговорів щодо закінчення війни.

У прикордонній зоні, за його словами, знаходиться близько п’яти тисяч солдат ЗСУ, які, за твердженням президента РФ, зазнають високих втрат.

«Якщо їм так подобається, то, в принципі, нас це влаштовує… Це така м’ясорубка для них», – додав він.

Половина із зазначеної цифри, за заявою Путіна, – це росіяни, які перейшли на бік Києва. Він дав зрозуміти, що в полон їх не братимуть і назвав їх «подонками».

У зв’язку з атаками на російське прикордоння, Путін також запропонував «створити зону безпеки, подолати яку буде досить складно, застосовуючи засоби поразки, які противник використовує, перш за все, звичайно, іноземного виробництва».

Її можливих розмірів Путін уточнювати не став і сказав, що це окреме питання.

Говорячи загалом про ситуацію на фронті, Путін заявив, що російські війська просуваються «поступово, акуратно, але щодня».

Торкнувся він і теми переговорів – прокоментувавши, зокрема, слова Макрона про «олімпійське перемир’я». Путін заявив, що не чув таких пропозицій, але готовий їх розглянути «виходячи з інтересів Російської Федерації та ситуації в зоні бойового дотику».

«Ми за мирні переговори, але тільки не тому, що у противника патрони закінчується. А якщо вони справді, по-серйозному, у довгостроковій перспективі хочуть збудувати мирні, добросусідські відносини між двома державами. А не взяти паузу на переозброєння на 1,5- 2 роки», – сказав Путін.

Також він торкнувся можливого прямого конфлікту НАТО і РФ. «Я думаю, що все можливо в сучасному світі. Але ж я говорю, і це зрозуміло для всіх, що це буде в одному кроці від повномасштабної третьої світової війни. Думаю, що навряд чи в цьому хтось зацікавлений», – сказав Путін.

Поділитись