Прискорено роботу із запуску IGB для транзиту азербайджанського газу до Болгарії

Прискорено роботу із запуску IGB для транзиту азербайджанського газу до Болгарії

Останній етап перед комерційною експлуатацією інтерконектора Греція-Болгарія (IGB) включає виконання низки адміністративних процедур під юрисдикцією кількох болгарських та грецьких установ.

Про це повідомляє Trend із посиланням на виконавчого директора проектної компанії ICGB AD із Болгарії Теодора Георгієва.

«Ми вже почали координувати свої дії з усіма заінтересованими сторонами, щоб допомогти їм у прискореному виконанні всіх адміністративних вимог. З другої половини червня інтерконектор був заповнений пробними партіями газу. Траса та її наземна інфраструктура вже успішно протестовані, у тому числі з транспортуванням природного газу у напрямку Стара Загора – Комотіні, а з початку липня станція Комотіні також заправлена ​​газом», – сказала Георгієва.

Вона наголосила, що найважливішим завданням зараз є впровадження системи автоматизованого контролю та загального управління газопроводом (SCADA), а також попередні роботи, які забезпечують безпечне функціонування інфраструктури.

«Процес продовжується, і він реалізується EPC-підрядником. Ми розраховуємо, що вони усвідомлюють важливість цієї діяльності та наполягатимуть на якнайшвидшому завершенні процесу. SCADA відповідає за передачу інформації та всіх даних, необхідних для безпечної експлуатації газопроводу, через мережу зв’язку та надасть диспетчерам можливість контролювати весь об’єкт із віддаленого централізованого центру управління. IGB стане першим повністю автоматизованим газопроводом у Болгарії, і дуже важливо, щоб система була повністю інтегрована та протестована до того, як ми розпочнемо її комерційну експлуатацію. Тепер, коли ICGB був сертифікований як незалежний оператор системи транспортування, що є для нас дуже важливою віхою, ми маємо місяць, щоб впровадити в компанії нову систему управління. Це внутрішнє завдання, але не менш важливе», – додала виконавчий директор.

Поділитись