Президент Вірменії Армен Саркісян подав у відставку

Президент Вірменії Армен Саркісян подав у відставку

Президент Вірменії Саркісян оголосив про свою відставку, глава держави заявив, що залишає посаду через брак повноважень.

«Я вирішив після чотирьох років активної роботи подати у відставку з посади президента республіки. Це рішення виходить із певної логіки: у президента немає необхідних інструментів для впливу на докорінні процеси внутрішньої та зовнішньої політики країни та нації в нинішні складні часи», – йдеться у заяві Саркісяна, опублікованій на офіційному сайті його адміністрації.

Лідер Вірменії зазначив, що довго обмірковував це рішення. Він намагався використати свій авторитет на благо держави, але фактично «не зміг вплинути на ті політичні події, які призвели нас до нинішньої загальнонаціональної кризи». До того ж він і сім’я стали мішенню для різних політичних груп.

«У нас склалася парадоксальна ситуація, коли президенту доводиться бути гарантом державності, фактично, не маючи жодного реального інструментарію. Конституція також передбачає верховенство одного державного інституту над іншим, створює перешкоди для участі відомих спеціалістів діаспори в управлінні державними інститутами на історичній батьківщині», – наголосив Саркісян.

На його думку, зараз Вірменія є парламентською республікою лише формою. Він висловив сподівання, що в основний закон внесуть зміни, які дозволять президентові працювати в більш збалансованому, узгодженому середовищі.

Вірмен Саркісян очолював Вірменію із квітня 2018 року.

Поділитись