Прем’єр-міністр Великобританії вважає, що перезавантажити відносини з Росією неможливо

Прем’єр-міністр Великобританії вважає, що перезавантажити відносини з Росією неможливо

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон виступив з твердженням, що перезавантажити відносини з Росією неможливо.

“Я насправді змінив свою точку зору на те, чи можливо змінити відносини з Росією. Я, як і багато міністрів закордонних справ і прем’єр-міністри до мене, насправді вважав, що ми можемо почати заново [відносини] з Росією. Що це велика країна, з якою ми разом боролися проти фашизму”, – сказав Джонсон журналістам британського щотижневого журналу The Spectator.

“Я був дуже, дуже розчарований тим, що я не мав рацію”, – стверджував Джонсон, який очолював британський МЗС в 2016-2018 роках, а з кінця липня 2019 року обіймає посаду прем’єр-міністра королівства.

В кінці червня Джонсон заявив, що Росія винна в тому, що поліпшити відносини Москви і Лондона не виходить. Як приклад він навів випадок з отруєнням Скрипаль.

4 березня 2018 року колишньої полковник ГРУ Сергій Скрипаль, засуджений в Росії за шпигунство на користь Великобританії, і його дочка Юлія піддалися в Солсбері, за заявами британської сторони, впливу нервово-паралітичного речовини. Пізніше Лондон виступив з твердженням про те, що ця речовина розроблялася в Росії, і на цій підставі звинуватив Москву в причетності до інциденту.

Поділитись