Посол України Мельник оцінив нового канцлера Німеччини

Посол України Мельник оцінив нового канцлера Німеччини

Чекати від Берліна надання озброєння для України надто оптимістично.

Про це заявив посол Києва у Німеччині Андрій Мельник. Його слова наводить DT.UA.

Думаю, що було б надто оптимістично очікувати, що кабінет канцлера Олафа Шольца матиме якийсь інший курс. Я дуже хотів би помилятися, але боюся, що ця залізобетонна позиція, яка з моральної точки зору не витримує критики, буде збережена, — сказав Мельник.

Так дипломат прокоментував відмову минулого уряду Німеччини продавати Києву озброєння. Він також додав, що офіційних пояснень відмови так і не було. Однак неформально були «передані сигнали» про те, що подібні поставки можуть спровокувати подальшу ескалацію на лінії розмежування на Донбасі і призведе в результаті до масштабних зіткнень.

Це головна лінія аргументації, яку ми неофіційно чуємо останніми роками як виправдання для різкої відмови офіційного Берліна у наданні Україні зброї з метою зміцнення нашої обороноздатності, – сказав Мельник.

Проте він наголосив, що Київ не втрачає надії на зміну позиції Берліна.

Надання Києву зброї для самозахисту посилило б позиції офіційного Берліна і для просування посередницької місії, яка, на жаль, зараз у безвиході. Не впевнений, що нам вдасться швидко досягти радикальних змін для того, щоб Німеччина все ж таки відійшла від своєї нічим не підкріпленої позиції, — резюмував дипломат.

Раніше стало відомо, що Генштаб Збройних сил України вирішив засекретити інформацію про застосування на непідконтрольних Києву територіях Донбасу ударних безпілотників Bayraktar TB2 та переносних протитанкових ракетних комплексах Javelin.

Поділитись