Політолог Рар розповів про новий етап боротьби за «Північний потік — 2»

Політолог Рар розповів про новий етап боротьби за «Північний потік — 2»

Партія «Союз 90/Зелені» продовжить виступати проти «Північного потоку — 2» і намагатиметься створити «проблеми» Росії, переклавши відповідальність за рішення щодо газопроводу на керівництво Євросоюзу.

При цьому новий глава уряду ФРН Олаф Шольц «налаштований на конструктив та розрядку» у відносинах із Росією, заявив ЗМІ німецький політолог Олександр Рар.

Вони хочуть передати рішення щодо нього в руки Брюсселя. А там, як ми знаємо, є різні погляди. Тож знову буде боротьба, — зазначив Рар.

Раніше посол України в Берліні Андрій Мельник закликав Олафа Шольца організувати протидію політиці Росії. Він зазначив, що Київ чекає на «потужний голос з Берліна» для забезпечення Росії «холодного душу», оскільки та нібито готується до війни. Дипломат вимагає опублікувати «каталог жорстких і хворобливих каральних заходів» щодо Москви, включаючи заборону «Північного потоку — 2».

Повідомляється, що загалом Шольц підтримує проект «Північний потік — 2», проте його адміністрація здатна заблокувати газопровід у разі воєнного конфлікту між Росією та Україною. Захід зупинки газопроводу розглядається в рамках широкого списку можливих санкцій Заходу проти Росії.

Поділитись