У Польщі Меркель поставили в один ряд із Гітлером та Геббельсом

У Польщі Меркель поставили в один ряд із Гітлером та Геббельсом

У Варшаві розвісили плакати із зображенням колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель в одному ряду з Адольфом Гітлером та Йозефом Геббельсом.

Про це повідомляє телеканал N-TV. За даними ЗМІ, акцію було організовано з ініціативи скандально відомого художника Войцеха Коркуча напередодні візиту до Польщі нового глави МЗС Німеччини Анналени Берблок.

Зазначається, що окрім екс-канцлера на плакатах зображені колишні міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас та президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, а також німецький посол у Варшаві Арндт Фрайтаг фон Лорінгхофен.

“Шановний пане Фрайтаг, чи не могла б німецька влада нарешті визнати скандальне беззаконня Німеччини і виплатити Польщі репарації за збитки, завдані в роки Другої світової війни?” – Написано на банерах.
На них також є логотипи правих націоналістичних ЗМІ та символ Міністерства культури Польщі. За інформацією телеканалу, проект профінансував фонд, наближений до уряду.

Кілька років тому Польща порушила питання обов’язку Німеччини виплатити республіці репарації за втрати часів Другої світової війни. З цією метою було створено спеціальну парламентську комісію для підрахунку відповідної суми.

У свою чергу у Німеччині неодноразово заявляли про відсутність намірів здійснювати виплати Польщі. Берлін вважає, що вже виплатив велику суму і немає підстав ставити під сумнів відмову Польщі від репарацій у 1953 році.

Варшава продовжує вважати це питання відкритим.

Поділитись