Понад 330 українців очікують на евакуацію із Сектору Гази

Понад 330 українців очікують на евакуацію із Сектору Гази

Більш як 330 громадян України чекають на евакуацію із Сектора Гази, загальна кількість українців там може сягати понад півтисячу осіб.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі «Радіо Свободи».

«Громадян України в Газі досить багато, я не можу назвати цифру точно. На евакуацію зголосилися сьогодні 337 громадян. І щойно мене наш представник у Палестині поінформував, що ще одна сім’я з шести осіб оформлює документи. Але я думаю, що, мабуть, понад півтисячі наших громадян перебувають там. Не всі зголосилися на виїзд», – сказав він в ефірі «Радіо Свобода».

Корнійчук зазначив, що ситуація там дуже складна, проте посольство наразі може лише формувати списки на евакуацію, передавати на узгодження ізраїльській, єгипетській сторонам і «сумлінно чекати на евакуацію».

«Ми контактуємо в цьому сенсі з нашими європейськими колегами, зобов’язалися надати допомогу молдованам, які до нас звернулися. У нас уже такий досвід був 2021 року. Ми тоді вивезли понад 20 громадян Молдови. Зараз мова йде про 50. Болгари. Ми координуємося з поляками. Сподіваємося, що днями, можливо, навіть завтра, пункт пропуску «Рафах» буде відкрито для іноземних громадян», – зазначив посол.

Поділитись