Польща пов’язала кризу на кордоні з підготовкою Росією атак проти Києва

Польща пов’язала кризу на кордоні з підготовкою Росією атак проти Києва

Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що міграційна криза на польсько-білоруському кордоні покликана відвернути увагу від нових “атак”, які Москва готує щодо України.


Західні держави останнім часом висловлюють стурбованість у зв’язку з нібито посиленням “агресивних дій” з боку Росії біля кордонів України. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що Росія переміщає війська в межах своєї території та на власний розсуд. За його словами, це нікому не загрожує і нікого не має турбувати.

“Ми не можемо нічого виключати”, – заявив Моравецький в інтерв’ю виданню Bild, додавши, що влада РФ і Білорусі переслідує стратегію, спрямовану на “дестабілізацію Заходу”.

“Ми не знаємо, що ще вони планують. Можливо також, що криза на кордоні покликана лише відволікти увагу від нових військових атак, які (президент РФ Володимир) Путін готує в Україні”, – заявив Моравецький.

Він висловив сподівання, що “міжнародний тиск” матиме ефект і кількість мігрантів, які прибули до Білорусі, залишиться на позначці в 20 тисяч осіб.

“Коли наплив буде зупинено, ЄС також може допомогти повернути цих людей на батьківщину”, – додав прем’єр Польщі.

Поділитись