Зеленський домовився про зустріч із Ердоганом

Зеленський домовився про зустріч із Ердоганом

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Про це повідомляє прес-служба офісу українського лідера.

Під час розмови Зеленський домовився зустрітися з Ердоганом на засіданні Стратегічної ради високого рівня, яке відбудеться у лютому 2022 року у Києві. Було наголошено, що важливому заходу передуватиме проведення у грудні другого засідання українсько-турецької «квадриги» за участю міністрів закордонних справ та оборони обох країн.

Глави двох держав також заявили про налаштованість на завершення найближчим часом підготовки Угоди про зону вільної торгівлі. Крім цього, сторони обговорили й інші питання двостороннього порядку денного, зокрема взаємодію в енергетичній сфері, диверсифікацію постачання енергоресурсів та реалізацію проекту будівництва житла для представників кримськотатарського народу.

Президенти також приділили увагу темі співробітництва в оборонній сфері та її позитивному впливу на збройні сили двох країн. Крім того, Зеленський повідомив Ердоган про початок серійного виробництва транспортного літака Ан-178 і запросив Туреччину «приєднатися до кола замовників» повітряного судна.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповідав про переговори українського та турецького президентів, що відбулися під час 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у США. За його словами, глави двох республік «звірили годинник» за найважливішими напрямами взаємодії, а Зеленський попросив Ердогана замовити слово перед президентом Росії Володимиром Путіним за 450 українських військовополонених.

Поділитись