Зеленський висловився про російські війська біля України

Зеленський висловився про російські війська біля України

Інформація про нарощування Росією військ біля України не дивує та не лякає Київ.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Останнім часом Україна та західні держави висловлюють стурбованість через посилення «агресивних дій» з боку Росії. Так, раніше стало відомо, що на східному кордоні України з’явилися російські війська.

— Сподіваюся, тепер увесь світ чітко бачить, хто справді хоче миру, а хто концентрує майже 100 тисяч військових на нашому кордоні. Водночас, скажімо відверто, така поведінка нашого сусіда нас не дивує та не лякає. Дивує і лякає те, що це несподівано стало відкриттям для деяких експертів, журналістів, деяких блогерів, які підняли гамір, заявив Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснив, що Росія переміщає війська в межах своєї території та на свій розсуд. За його словами, це нікому не загрожує і не має нікого хвилювати. При цьому ще в другій половині квітня Міноборони РФ повідомило, що російські війська, задіяні у раптовій перевірці на півдні та заході країни, почали повертатися до своїх частин.

2 листопада ЗМІ повідомили, що військові підрозділи Росії, включаючи 1 гвардійську танкову армію, наприкінці вересня почали рух з пунктів своєї постійної дислокації. При цьому заявлено, що країна стягує свої війська до кордону України, хоча Смоленська область із нею не межує.

Поділитись