Кулеба заявив, що Росія “гальмує” “нормандський процес”

Кулеба заявив, що Росія “гальмує” “нормандський процес”

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія “гальмує” підготовку зустрічей у “нормандському форматі”.

За словами міністра, нещодавно Україна отримала проект підсумкового документа зустрічі міністрів “нормандського формату”, який запропонувала РФ.

«Він був далеким від попередніх пропозицій, підготовлених Німеччиною та Францією. Фактично російська пропозиція йшла врозріз ним і складалася переважно зі штампів російської пропаганди. Це не проект документа, а спроба загальмувати процес, підірвати зусилля наших німецьких та французьких партнерів як посередників, які намагаються організувати результативні зустрічі», – сказав він.

Раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що влада країни активізувала роботу з підготовки нового саміту. За його словами, президент України Володимир Зеленський має намір використати будь-яку можливість для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що американська сторона також готова приєднатися до переговорів у «нормандському форматі» (ФРН, Франція, РФ, Україна), якщо це допоможе врегулювати конфлікт у Донбасі.

Поділитись