Польщу попередили про наслідки вимог репарацій від Німеччини

Польщу попередили про наслідки вимог репарацій від Німеччини

Намір Польщі домогтися від Німеччини військових репарацій може призвести до конфлікту, наслідки якого відіб’ються на всьому колективному Заході.

Таку думку у статті для порталу InfoBrics висловив аналітик, дослідник міжнародних конфліктів Уріель Араужо. За його словами, польська влада не замислюється, до чого можуть привести їх дії. Протистояння Варшави та Берліна аналітик назвав «ще однією тріщиною всередині західного альянсу». Окрім цього, додав він, Польща також демонструє прагнення стати головним васалом США у Європі.

Араужо зазначив, що керівництво країни використовує українську кризу для просування власних інтересів у регіоні, проте Німеччина, яка є економічним та політичним лідером Європи, не має наміру поступатися «п’єдесталом». Це може призвести до ескалації відносин між Варшавою та Берліном, резюмував аналітик.

У вересні минулого року голова правлячої партії Польщі «Право і справедливість» Ярослав Качинський повідомив про рішення влади країни офіційно вимагати від Німеччини виплатити 1,32 трильйона доларів як компенсацію за збитки, завдані полякам у воєнний час.

Поділитись