Politico назвало нову дату «вторгнення» Росії в Україну

Politico назвало нову дату «вторгнення» Росії в Україну

Американська газета Politico стверджує, що Росія може розпочати вторгнення в Україну після 20 лютого.

“Аналітики повідомили нам, що одержимість 16 лютого відвернула увагу від реальних ключових дат”, – повідомляє видання.

Журналісти пояснюють вибір 20 лютого як дату «нападу» тим, що саме в цей період буде завершено «найбільші військові навчання з часів холодної війни». Йдеться про спільні маневри Білорусі та Росії «Союзна рішучість – 2022».

Крім того, саме 20 лютого закінчується Мюнхенська безпекова конференція, в якій візьмуть участь президент України Володимир Зеленський, віце-президент США Камала Харріс і держсекретар США Ентоні Блінкен.

“Початок вторгнення в той час, коли американські високопосадовці перебувають у Європі, а глава України знаходиться за межами країни, може виявитися абсолютним приниженням – свого роду геополітичним тролінгом, який любить Путін”, – пише Politico.

Також передбачається, що Москва не захоче “почати наступ” до закінчення зимових Олімпійських ігор у Пекіні – 20 лютого.

При цьому видання зазначає, що якщо до 1 березня вторгнення на Україну так і не буде здійснено, то багато хто зможе зітхнути з полегшенням.

Раніше британський таблоїд The ​​Sun заявляв, що Росія «вторгнеться» в Україну о 3.00 за київським часом 16 лютого.

Американське видання Politico з посиланням на джерело повідомляло, що президент США Джо Байден під час розмови з лідерами союзних країн також стверджував, що Росія може напасти на Україну 16 лютого.

Поділитись