Поліція Казахстану затримала близько 300 чоловік з зброєю на державному кордоні

Поліція Казахстану затримала близько 300 чоловік з зброєю на державному кордоні

Правоохоронні органи затримали близько 300 чоловік, які намагалися перетнути державний кордон Казахстану пішки або на автомобілі, а в країні були масові протести.

Про це в неділю, 9 січня, повідомляється і. О. Міністр внутрішніх справ Казахстану Ерлан Тургубаєва.
О, мій рік: Як наше життя змінилося в 2021 році

“При спробі переходу через державний кордон було затримано близько 300 чоловік, намагаючись покинути країну на дорозі та в межах пішохідної точки”, – сказано звіт.

Тургубаєв додав, що затримані були вилучені вогнепальну зброю, викрадені матеріальні цінності, серед яких мобільні телефони та великі суми грошей як у вітчизняній, так і в іноземній валюті.

Раніше в неділю Міністерство внутрішніх справ Казахстану повідомила, що під час заворушення більше 5,1 тисячі людей були затримані. Серед них іноземні громадяни.

Крім того, працівники правоохоронних органів принесли 125 кримінальних справ, пов’язаних з заворушенням, у тому числі на факті використання насильства, вбивства, пограбування.

Як зазначалося в Міністерстві внутрішніх справ, учасники заворушень у країні зруйновані понад 400 автомобілів, з яких 346 поліцейських.

7 січня “Sputnik Kazakhstan” з посиланням на дані відділу міліції повідомив, що понад 70 бойовиків, які напали на адміністративні будівлі, були затримані в Алмати, а 30 мародерів було затримано.

Протести в Казахстані розпочалися 2 січня. Учасники мітингів виступали проти збільшення цін на зрідженого газу. Незабаром запас перетворився на RIOTS.

Особливо ситуація загострюється у найбільшому місті країни – Алмати. Протестуючі вибули в будівлю адміністрації, встановили пожежу будівлі прокуратури та правлячої партії. Радикальні учасники протестів були озброєні та розпочали мародерство, знищуючи магазини, аптеки та банки міста.

Злочинці перемогли офіси з п’яти телевізійних каналів, намагалися напасти на СІЗО в Талдикоргані та намагалися проникнути на територію військової частини в регіоні Актобе.

Поділитись