Під Києвом відкриють ще один аеропорт

Під Києвом відкриють ще один аеропорт

Комунальне підприємство «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» планує створити міжнародний аеропорт. Про це заявив його директор Сергій Кандауров.

«Сподіваюся, що аеродром у найближчий час стане аеропортом», — сказав він.

«У Міністерстві інфраструктури відбулася нарада, де розглядалися перспективи розвитку авіації в Україні. Зокрема, було презентовано пре-ТЕО (попереднє техніко-економічне обґрунтування) створення мультимодального транспортного вузла у Білій Церкві», — повідомив Кандауров.

«Наявність автотраси, залізниці та аеродрому робить цей вузол дуже перспективним для перевалки вантажу і так далі», — уточнив він.

За словами Кандаурова, аеродром звернувся до Кабміну з проханням відкрити пункт пропуску через кордон на аеродромі, що дозволить підприємству розвивати аеропорт.

Він додав, що аеродром безпосередньо межує з митним постом «Біла Церква».

«Технічні характеристики нашої злітно-посадкової смуги дозволяють приймати літаки «Боїнг», — заявив директор вантажного авіакомплексу.

«Щороку з Білоцерківського району за кордон літає понад 218 тисяч осіб в один бік, стільки ж в інший. Один (щоденний — ред.) рейс „Боїнг 737“ — це 120 тисяч пасажирів на рік і 1000 тонн вантажу», — навів він аргументи.

«Сподіваємося, проект (створення аеропорту) буде рухатися в найближчі рік-два», — зазначив Кандауров.

За даними на сайті Білоцерківського аеродрому, приблизна вартість створення аеропорту складе 52 мільйони євро.

КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» створено в 2000 році на базі «Білоцерківського авіаремонтного заводу» і військового аеродрому Міністерства оборони. В авіакомплекс входить аеродром, два ангари, промислові майданчик і приміщення.

Підприємство розташоване на відстані 80 км від Києва, пише «Аргумент».

Поділитись