Окупанти зосередили поблизу Часового Яру велике угрупування військ

Окупанти зосередили поблизу Часового Яру велике угрупування військ

На лінії фронту поблизу Часового Яру російські війська зосередили угрупування чисельністю близько 25 тисяч особового складу.

Про це повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що найгарячішими точками на напрямку угрупування залишаються Авдіївський, Бахмутський, Новопавлівський напрямки. При цьому за останній тиждень ситуація загострилася, тривають важкі бої, однак ситуація контрольована ЗСУ.

Зокрема, за словами Волошина, на напрямку Часового Яру російська армія намагається перехопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту в Донецькій області.

«На деяких напрямках ворог має тактичні успіхи. Останнім часом відбувається динамічна зміна обстановки. російська армія не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників, використовуючи при цьому всі види озброєння — як артилерію, танки, безпілотні літальні апарати. За останні дні ворог почав активно застосовувати авіацію для нанесення ракетно-бомбових ударів як по наших позиціях, так і по цивільній інфраструктурі», — заявив Волошин.

Він зазначив, що росіяни не змінили свою мету — вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей

На разі окупанти намагаються використати так зване «вікно можливостей», активізувавши наступ до надходження в Україну західної військової допомоги, однак в ЗСУ певні, що все необхідне озброєння надійде вчасно.

Поділитись