Окупанти просунулися на схід від Богданівки

Окупанти просунулися на схід від Богданівки

Росіяни просуваються на захід від Бахмута відразу по кількох напрямків.

Про це пишуть українські та російські військові паблики.

За даними телеграм-каналу Deep State, росіяни просунулися на схід від Богданівки (джерела противника пишуть про 100 метрів від перших будинків), а також захопили одну з висот під Хромово.

«На кадрах, що поширюються ворогами, видно десант, якому нічого не зробили, подальша зачистка і закріплення сил противника», – пише паблік.

Також російські війська взяли одну з висот між Бахмутом і Івановським (це, за даними Deep State, було ще на початку грудня).

Телеграм-канали РФ повідомляють також про бої в напрямку Григорівки та на північний захід до Оріхово-Василівки. Також вони пишуть про спроби охоплення Клещеївки на південь від Бахмута, а також бої там за одну ключову висоту.

За їхніми даними, задум російського командування полягає у виході російських військ на східний берег каналу Сіверський Донець-Донбас, після чого армія РФ може або зайняти оборону по цій лінії, або спробувати захопити Часів Яр – ключовий укріпрайон ЗСУ на шляху до агломерації Слов’янськ-Краматорськ. Дружківка-Костянтинівка.

Нагадаємо, вчора стало відомо про виведення в тил з-під Бахмута 3-ї штурмової бригади ЗСУ, сформованої ветеранами «Азова». Зазначається, що бригаду вивели на відновлення після майже року виснажливих боїв.

Нагадаємо, ця бригада була головною ударною силою у наступальних діях, які вели ЗСУ на цьому напрямі.

Поділитись