Окупанти планують новий наступ на Київ – Financial Times

Окупанти планують новий наступ на Київ – Financial Times

РФ може планувати на літо новий великомасштабний наступ по всій лінії фронту і, можливо, під Києвом.

Про це українські силовики анонімно заявили газеті Financial Times.

Метою буде повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Хоча експерти вважають, що жодна із сторін цього року не має «перспективи оперативного прориву».

У зв’язку з цим Україна переходить у стратегію «активної оборони» — утримання позицій із пошуком слабких місць та дальніми повітряними ударами. Це має дозволити Україні «наростити свої сили» цього року та підготуватися до 2025 року, «коли контрнаступ мав би більше шансів».

Таку стратегію підтримує Захід.

Наводиться думка, що глуха оборона без локальних контрударів віддасть ініціативу РФ і дозволить Путіну «демонструвати усьому світу, що Україна не може виграти війну».

Ключовим для України буде західна підтримка, але «навіть якщо Білий дім укласти угоду з Конгресом, це навряд чи зможе запропонувати такий стрибок у можливостях та технологіях, який дозволив би Україні рішуче повернути собі перевагу цього року».

Західний чиновник, який займається політикою щодо України, анонімно заявив газеті, що «ми впевнені, що українці мають усе, що їм потрібно [щоб утримувати свої позиції]».

Поділитись