Окупанти атакували чотири прикордонних населених пункти на Харківщині

Окупанти атакували чотири прикордонних населених пункти на Харківщині

Армія РФ захопила чотири прикордонних населених пункти в Харківській області.

Про це повідомляє головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

А саме села Стріччя, Червоне, Пильна та Борисівка. Також невеликий поступ є на другому напрямку удару – в районі Вовчанська.

Загальна площа захопленої території – понад 30 квадратних кілометрів. Російські війська атакували силами до 4-5 батальйонів піхоти.

«Цей район під кордоном давно вже був фактично сірою зоною, лінію оборони там не було розгорнуто, і тому противнику вдалося без особливих перешкод створити плацдарм шириною до 10 км і глибиною до 5 км на території України. Це приблизно до 40 км від Харкова», – пише Бутусов.

Він заявляє, що це «велике питання», «чому ворогові вдалося так швидко силами піхоти захопити таку значну територію», адже ця атака не стала раптовою для українського командування.

«Про наступ говорили багато місяців і підготуватися, щоб піхота не йшла маршем, було достатньо часу», – зазначає журналіст.

Зокрема, «неефективною» була організація оборони у районі Стрілеччя. Там російські війська намагаються просуватися далі. На решті дільниць їх зупинили, але очікується посилення атак.

«Якщо їх не зупинити і не завдати великих втрат, вони почнуть захоплювати інші ділянки вздовж кордону, щоб спочатку відсунути фронт від кордону з РФ, а далі використовувати цей фронт як можливий плацдарм для більш значних сил», – пише Бутусов.

У Харківській ОВА заявили, що втрат територій немає, як і наземної загрози для Харкова.

«Усі населені пункти, у яких нині відбуваються бойові дії, знаходяться у кількох кілометрах від державного кордону з Росією. Бойові бригади зустріли противника вогнем. На Куп’янському напрямку відбито 17 атак. Ворожі ДРГ можуть заїжджати на деякі наші території, але отримують відсіч від українських захисників», – наголосив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Поділитись