Оголошено новий склад уряду Японії

Оголошено новий склад уряду Японії

Генеральний секретар уряду Японії Хірокадзу Мацуно оголосив новий склад Кабміну.

У ньому є кілька змін.

Так, екс-міністр оборони Нобуо Кісі обійме посаду радника прем’єр-міністра з питань безпеки, тоді як оборонне відомство очолить Ясукадзу Хамада, який уже обіймав цю посаду понад 10 років тому.

За економічну співпрацю з Росією в Токіо тепер відповідатиме Ясутосі Нісімура, який раніше займався боротьбою з поширенням коронавірусної інфекції. Він же очолив міністерство економіки, торгівлі та промисловості країни.

Зміщений із цієї посади Коїті Хагіуда очолить політраду Ліберально-демократичної партії. Його попередник на цій посаді Санае Такаїті, у свою чергу, стане міністром економічної безпеки.

Колишній радник прем’єр-міністра Мінору Терада прийме портфель міністра внутрішніх справ та комунікацій. Крісло міністра з питань цифровізації Японії обійме Таро Коно, в портфоліо якого, зокрема, є посади міністра оборони та закордонних справ.

Інші основні керівники кабінету міністрів залишилися на своїх посадах.

Уряд Японії в середу в повному складі подав у відставку перед перестановками в кабінеті міністрів, які проводить прем’єр Фуміо Кісіда на тлі зниження рівня підтримки з боку населення. На екстреному засіданні Кабміну всі його члени подали відповідні заяви, які прем’єр прийняв.

Поділитись