Німці вимагають від Шольца передати Україні танки Leopard 1 та Leopard 2

Німці вимагають від Шольца передати Україні танки Leopard 1 та Leopard 2

Від Шольца вимагали негайно передати Україні танки Leopard 1 та Leopard 2.

Це сталося на тлі того, як українські військові взяли під контроль величезний регіон у Харківській області, у тому числі найбільші міста та населені пункти. Повідомляється, що тиск на канцлера Німеччини Олафа Шольца чиниться не лише іншими країнами, а й безпосередньо німцями, які вважають, що Берлін має передати Україні більше озброєння.

«Успішні широкомасштабні дії української армії змушують федеральний уряд переосмислити своє ставлення: за інформацією «Bild», зараз з’являється дедалі більше урядовців, які хочуть постачати танки на Україну. За інформацією «Bild», уряд США звернувся до федерального уряду з проханням підтримати українську армію постачанням танків та іншого важкого озброєння. З двох джерел, близьких до уряду, стало відомо про те, що минулого тижня Державний департамент США направив відповідну усну ноту до Федерального міністерства закордонних справ та копії до Канцелярії. Усі міністри Зелених та ВДП нині кажуть, що підтримують постачання німецьких танків до України. Лише очолювана СДПН канцелярія, а потім інші соціал-демократичні міністерства чинили опір», – повідомляє німецьке видання «Bild».

Наразі ніяких офіційних заяв з боку Берліна щодо цього немає, проте фахівці вважають, що через рейтинг Шольца, який явно впав, останній цілком може піддатися тиску інших членів німецького парламенту і передати Україні подібне озброєння. Проте, з іншого боку, Шольц явно виступає категорично проти посилення конфронтації з Росією.

Поділитись