Німеччина запропонувала ввести нові санкції проти Росії

Німеччина запропонувала ввести нові санкції проти Росії

В ЄС не прийняли рішення про санкції проти Росії за передбачувані кібератаки на бундестаг Німеччини.

У червні уряд ФРН запропонував країнам Євросоюзу спільно ввести санкції проти Росії. Приводом стала кібератака на німецький бундестаг п’ять років тому, зроблена ГРУ, повідомляє DW.

У Берліні вважають, що до атаки причетна російська військова розвідслужба ГРУ. Федеральна прокуратура в травні видала ордер на арешт громадянина Росії Дмитра Бадіна. Німецька влада говорить, що він очолював кіберзлам бундестагу в 2015 році. Доказів цього оприлюднено не було. Влада ФРН заявила, що «федеральний уряд обґрунтував пропозицію про введення санкцій матеріалами, отриманими як від розвідслужб, так і з загальнодоступних джерел».

Раніше посол Росії був викликаний в МЗС Німеччини в зв’язку зі справою про хакерську атаку на бундестаг. Пізніше Берлін заявив, що санкції обмежать в’їзд окремих росіян на територію ЄС.

Глава МЗС Сергій Лавров заявив, що ФРН не представила доказів причетності Росії до хакерської атаки.

Німецьке видання Spiegel уточнює, що хакери під час атаки на бундестаг в 2015 році скопіювали дві поштові скриньки, що містять листування парламентського офісу канцлера Ангели Меркель з 2012 по 2015 роки.

 

Поділитись