Німці відмовилися платити податок з російського газу на користь Києва

Німці відмовилися платити податок з російського газу на користь Києва

Німецький журнал Der Spiegel опублікував статтю, де розповідається про готовність газопроводу «Північний потік — 2» до експлуатації.

Про це оголосив президент РФ Володимир Путін.

У статті наголошується, що Москва нібито «підсилює тиск» на Німеччину, а США та Україна ставляться до проекту критично, причому у Києві побоюються втратити доходи від транзиту російського газу. Читачі у коментарях обурювалися, що вони у цій ситуації стали відповідальними за благополуччя інших країн.

Чому ми несемо відповідальність за зростання транзитних зборів для України, коли є дешевший транспортний маршрут? — запитав один із них.

Я не можу більше слухати ниття про мільярдні втрати України від ЗМІ та політиків. Все навантаження щодо субсидування державного бюджету України німецький споживач оплачує ціною на газ і частково ціною на електроенергію… Україна може упорядкувати свій бюджет і, нарешті, вирішити проблему корупції і перестати стягувати «податок на енергію» з російського газу для німецьких домогосподарств, – зауважив він.

Ще два користувача висловили подив ставленням до проекту у Вашингтоні: «Повторення вимог Вашингтона не приносить нам, споживачам у Європі, нічого», «Чи є трубопровід спірним через те, що США його критикують?».

Раніше стало відомо, що представник Міністерства економіки Німеччини Сюзанна Унград не спромоглася уточнити терміни запуску «Північного потоку — 2». На питання про позицію нового уряду країни щодо цього проекту, вона заявила, що за сертифікацію відповідає інше відомство — Федеральне мережеве агентство. Унград уточнила, що саме там і треба дізнаватись про терміни закінчення сертифікації.

Поділитись