У Києві та Київській області відбудуться планові відключення електрики через ремонтні роботи

У Києві та Київській області відбудуться планові відключення електрики через ремонтні роботи

У Києві та Київській області відбудуться планові відключення електрики через ремонтні роботи на підстанціях та повітряних лініях з 28 по 31 грудня, повідомляється на сайті групи компаній ДТЕК, яка належить бізнесменові Рінату Ахметову.


Згідно зі списком адрес, це стосуватиметься різних районів української столиці та області, зокрема, без світла залишаться десятки житлових будинків, офісів та інших громадських установ. Зазначається, що тимчасове відключення електроенергії відбуватиметься з 14:00 до 20:00 за київським часом.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що Ахметова втягують у підготовку держперевороту, який планувався на 1 грудня.

Україна до опалювального періоду закачала 18,7 мільярда кубометрів газу до своїх підземних сховищ, а це майже вдвічі менше за минулорічні показники. Одночасно на це наклалося відставання за запасами вугілля для ТЕС. До початку сезону на станціях було 400-500 тисяч тонн вугілля за необхідних для стабільної роботи 750 тисяч. Запаси палива щотижня зменшувалися на 5-20%. Лише до грудня уряду вдалося стабілізувати ситуацію з постачанням вугілля, його постачають із Казахстану, ПАР, Польщі та США морем кораблями.

Влада запевнила українців, що і газу, і вугілля вистачить для безпечного проходження опалювального сезону. Проте країна увійшла до нього з енергетичною кризою: тепло на об’єктах соціальної інфраструктури в окремих містах подавалося із запізненням, зберігається загроза віялових відключень електрики, тарифи та комунальні послуги зростають. У цій ситуації Київ був змушений розпочати імпорт енергії з Білорусі.

Поділитись