Названо найгірший сценарій війни Росії з Прибалтикою

Названо найгірший сценарій війни Росії з Прибалтикою

Мартін Сваровскі, експерт в області стратегічної безпеки з Чехії, позначив найгірший сценарій «військового вторгнення» Російської Федерації на територію Прибалтики.

З даного питання аналітик висловився в розмові з представниками ЗМІ. За словами Сваровскі, який став співрозмовником видання Forum 24, найгірший варіант передбачає проведення Москвою швидкоплинної операції, яка займе декілька днів. Після виконання поставлених перед ними завдань підрозділи РФ повинні піти. При реалізації такого сценарію Північноатлантичний альянс не зможе прийти на допомогу прибалтійським державам, зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що Євген Сатановський, російський політолог, повідав, які країни можуть стати плацдарми Заходу для нової війни проти Росії.

На думку фахівця, даний конфлікт може спалахнути в найближчі десятиліття. Він констатував в ефірі радіостанції «Вести FM» відродження “нацизму” на Україні, в Молдові і в прибалтійських республіках. Саме ці держави, відповідно до точки зору політолога, можуть стати плацдармами для нової війни Заходу проти Росії.

Поділитись