Названо 25 найбагатших сімей світу, рейтинг очолив власник супермаркетів Walmart

Названо 25 найбагатших сімей світу, рейтинг очолив власник супермаркетів Walmart

Стан 25 найбагатших сімей світу зросла на 24% за рік і наближається до $ 1,4 трлн.

Про це свідчить рейтинг, опублікований агентством Bloomberg. Перше місце в списку утримує з сукупним статком у $ 191 млрд американська сім’я Уолтонів, власників найбільшої в світі мережі супермаркетів Walmart. Уолтони стали за останній календарний рік багатшими на $ 39 млрд.

Другий рядок з $ 127 млрд (плюс $ 37 млрд) займають Марси, власники виробника шоколадних батончиків Mars. Вони піднялися в рейтингу на одну позицію вгору, випередивши братів Девіда і Чарльза Кохів, які керують компанією нафтохімічною компанією Koch Industries і мають у своєму розпорядженні $ 125 млрд (плюс $ 26 млрд).

Четверте місце віддане королівської сім’ї Саудівської Аравії ($ 100 млрд), яка вперше потрапила до цього рейтингу. Далі – брати Ален і Жерар Вертеймери (п’яте місце, Франція, модний будинок Chanel, $ 57,6 млрд), французи Дюма, які володіють знаменитим будинком моди Hermes (шосте місце, $ 53,1 млрд) і три бельгійські сім’ї – Ван Дамм, Спулберх і де Мевіус (сьоме місце, пивоварна корпорація Anheuser-Busch INBEV). Їх стан агентство оцінює в $ 52,9 млрд.

Замикають першу десятку сім’я Берінгер фон Баумбаха (восьме місце, Німеччина, фармацевтичний концерн Boehringer Ingelheim, $ 51,9 млрд), Амбані (дев’яте місце, Індія, промислова група Reliance Industries, $ 50,4 млрд) і сім’я Каргілл-Макміллан (десяте місце, США, корпорація з торгівлі продовольством Cargill, $ 42,9 млрд).

Решта 15 позицій в списку займають сім’ї з Канади, Німеччини, Франції, Великобританії, Швейцарії, Індонезії, Гонконгу, Таїланду і Італії.

Поділитись