Напад ХАМАС поклав край стосункам Путіна і Ненатьягу

Напад ХАМАС поклав край стосункам Путіна і Ненатьягу

Прем’єр-міністру Ізраїля вдавалося зберігати гарні відносини з російським диктатором, але тепер цьому прийшов кінець, – Wall Street Journal.

Навіть вторгнення Росії в України й потепління стосунків РФ з Іраном не змогли підірвати співпрацю Ненатьягу з Путіним. Лідери підтримували зв’язок телефоном.

Раніше Ненатьягу оголосив про позаблоковий підхід до війни в Україні, відмовившись надавати допомогу попри тиск Заходу.

«Тепер, після смертоносної атаки підтримуваних Іраном бойовиків ХАМАС на Ізраїль, ці розмови, схоже, припинилися. Путін – один з небагатьох світових лідерів, який не подзвонив Нетаньягу, щоб висловити співчуття у зв’язку з загибеллю понад 1300 ізраїльтян, вбитих ХАМАСом під час цієї атаки», – пише WSJ.

Видання наголошує, що припинення угоди між Росією та Ізраїлем підкреслює більш широкі тектонічні зрушення, що відбуваються в ролі Росії на Близькому Сході відтоді, як Путін розпочав війну в Україні.

Відомо, що Росія в обмін на «Шахеди» надала Ірану навчально-тренувальні літаки Як-130. Також країна розглядає можливість продажу Ірану винищувачів Су-35, що може змінити баланс повітряних сил на Близькому Сході.

Нагадаємо, 14 жовтня ХАМАС заявив, що «вітає невтомні зусилля Росії, спрямовані на припинення агресії Ізраїлю».

Поділитись