“Аерофлот” припинить авіасполучення з Грузією

“Аерофлот” припинить авіасполучення з Грузією

Російська авіакомпанія “Аерофлот” повністю припиняє виконання рейсів до Грузії з 8 липня.

Пасажири, які мають квитки в Росію на 8 липня або більш пізню дату, можуть перенести виліт без будь-яких доплат на ранній час або “повернути повну вартість квитків, але розірвавши тим самим договір про перевезення”.

“Аерофлот” пропонує в якості альтернативи зробити пунктом початку або закінчення поїздки Єреван або Владикавказ.

Додамо, президент Росії Володимир Путін підписав у п’ятницю указ, відповідно до якого з 8 липня вводиться тимчасова заборона на пасажирське авіасполучення з Грузією.

Нагадаємо, днями в Тбілісі спалахнули протести після того, як депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов звернувся до учасників Міжпарламентської асамблеї Православ’я, сидячи в кріслі спікера грузинського парламенту. Він звернувся до делегатів асамблеї російською мовою, що викликало гнів грузинських політиків та жителів Грузії, які негативно ставляться до російського присутності в країні.

Близько 10 тисяч протестувальників, які збиралися перед будівлею парламенту, прорвали оточення поліції, вимагаючи відставки спікера парламенту Іраклія Кобахідзе та інших офіційних осіб. Частина з них прийшла з прапорами Євросоюзу і плакатами зі словами «Росія — окупант».

Багато постраждалих отримали травми від гумових куль, які були застосовані в ході розгону акції протесту.

Після цих подій голова грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе пішов у відставку.

Поділитись