На зустрічі у Давосі обговорюватимуть гарантії безпеки для України – Neue Zürcher Zeitung

На зустрічі у Давосі обговорюватимуть гарантії безпеки для України – Neue Zürcher Zeitung

Швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung оприлюднило пункти української «формули миру», яку обговорюватимуть  в Давосі радники 81 країн з питань нацбезпеки. Серед них: виведення російських військ з території України та гарантії безпеки від НАТО.

14 січня у Давосі відбулась четверта зустріч радників з національної безпеки, де обговорювались 5  з 10 пунктів мирного плану Володимира Зеленського. Зокрема, за інформацією Neue Zürcher Zeitung, йдеться про виведення окупаційних військ з міжнародно визнаної території України, військовий трибунал та виплата репарацій, порятунок екології України, а також міжнародні гарантії безпеки для України, її інтегрованість у НАТО.

Ці пункти мають бути у мирному договорі, підписаному після закінчення війни з широким залученням інших держав та міжнародних організацій.

Також Neue Zürcher Zeitung називає й решту пунктів  мирного плану України:  питання ядерної енергетики, а саме потреба міжнародного захисту українських АЕС, забезпечення українського експорта морем для уникнення продовольчої кризи, збереження енергетичної інфраструктури України, обмін військовополоненими за принципом «усіх на всіх» та відновлення територіальної цілісності України.

Поділитись