На РФ відповіли Ердогану про невиконання обіцянки щодо курдів

На РФ відповіли Ердогану про невиконання обіцянки щодо курдів

Росія ніби-то виконує всі свої зобов’язання, які стосуються і «очищення» регіонів Сирії від курдських збройних формувань.

Так прокоментував слова президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про невиконання Росією зобов’язань щодо курдів депутат Держдуми.

«Російська сторона виконує всі свої зобов’язання щодо відповідного меморандуму. Патрулювання територій, що залишили курди, — це спільна відповідальність. Тобто і Туреччини, зокрема», — відповів парламентар.

За його словами, будь-які силові дії на цих територіях можуть призвести до небезпечних наслідків, оскільки може бути знижена можливість політичного врегулювання ситуації.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пояснив причини спецоперації на півночі Сирії відмовою Росії від ліквідації терористів у цьому регіоні. Він підтвердив завдання 12 ударів у районі Кобані і додав, що операцію буде продовжено.

Ердоган нагадав, що у 2019 році за підсумками переговорів із російським колегою в Сочі сторони уклали меморандум, де Росія взяла на себе зобов’язання відвести курдські збройні формування від турецьких кордонів у Сирії.

Поділитись