На митниці у Внуково затримано партію метадону на 6 мільярдів рублів

На митниці у Внуково затримано партію метадону на 6 мільярдів рублів

Велику партію незадекларованого наркотику метадон, що прямувала транзитом з Німеччини в Таджикистан, перехопили на початку грудня співробітники внуковського митниці.

Про це 17 грудня повідомляється на сайті відомства. Вартість речовини в даному обсязі на чорному ринку може перевищувати 5,8 млрд рублів.

«Палети з 2,4 тис. літрових полімерних пляшок з безбарвною рідиною були вивантажені з літака, що прибув з м. Кельн, на склад тимчасового зберігання, де їх і виявили митники”,- уточнили митники.

Ємності з метадоном були забезпечені етикетками з неправдивою інформацією про вміст. Так, згідно з даними етикеток, 1 мл рідини містить 5 мг метадону гідрохлориду. За висновком експертів, насправді концентрація метадону в даних рідинах перевищує 50%, тобто 1 мл рідини в реальності містить більше 500 мг метадону.

Загальна розрахункова маса сухого залишку метадону становить понад 1,2 тонн (тисяча двісті тридцять п’ять кг). З урахуванням того, що вартість 1 грама цієї речовини на чорному ринку становить від 4 до 5 тис. рублів, загальна вартість партії могла б скласти від 5,8 млрд рублів до 6 млрд рублів.

Поділитись