На кордоні Азербайджану та Вірменії почалися нові зіткнення

На кордоні Азербайджану та Вірменії почалися нові зіткнення

На кордоні двох країн пролунало кілька вибухів.

Кілька годин тому азербайджанські військові відкрили вогонь територією Вірменії із застосуванням важкого озброєння. Внаслідок численних ударів із застосуванням мінометів і великокаліберної артилерії, вірменська армія зазнала втрат, при цьому виявилися знищені укріпрайони, які фактично стримували азербайджанські війська від наступу.

За даними вірменської сторони, атака з боку Азербайджану почалася через Баку агресії. Ці відомості підтвердив і прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

«Внаслідок нового нападу Азербайджану сьогодні на території Вірменії вбито трьох вірменських військовослужбовців. Це напад на незалежність, суверенітет та демократію Вірменії. Азербайджанське вторгнення має бути засуджено та зупинено», – заявив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

В Азербайджані підтверджують факт завдання ударів по позиціях вірменських військових, однак, спростовують причетність до ескалації.

«Інформація, що розповсюджується вірменською стороною про порушення перемир’я підрозділами Азербайджанської Армії стріляниною з мінометів і великокаліберної стрілецької зброї, не відповідає дійсності. Поширюючи такі повідомлення, Міністерство оборони Вірменії намагається тим самим приховати факт порушення перемир’я вірменською стороною. Повідомляємо, що підрозділами Азербайджанської Армії було вжито адекватних заходів у відповідь лише з метою придушення вогневих точок противника», – повідомляє прес-служба Міністерства оборони Азербайджану.

Примітним є і той факт, що вірменська опозиція також не впевнена в тому, що до ситуації причетний Азербайджан, зокрема, повідомляється про те, що стрілянину на кордоні справді влаштувала вірменська сторона, всупереч наказам не створювати провокації.

Поділитись