Знайдено причину поразки вірмен у Карабаху

Знайдено причину поразки вірмен у Карабаху

Міноборони Вірменії «розкрило» обставину успішних атак Азербайджану.

Виявляється, вся річ у тому, що всупереч наказу Міністерства оборони Вірменії про заборону використання засобів мобільного зв’язку та смартфонів, вірменські військовослужбовці активно знімали відеозаписи та робили фотографії, тим самим розкриваючи не лише подробиці про сили, що знаходяться на позиціях, а й величезні позиційні райони , що дозволяло азербайджанській армії бити практично наосліп і завдавати високоточних ударів.

Зазначається, що карабахські сепаратисти також викладали такі фотографії у соціальних мережах та месенджерах, тим самим видаючи свої позиції.

РФ може використовувати підрозділи, які з ув’язнених, контролю над населенням в окупованих частинах України. Таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

В останньому звіті аналітики зазначають, що нещодавно мобілізовані російські батальйони жорсткіші до населення захоплених територій, ніж професійні російські солдати чи навіть призовники, які пройшли формальну військову підготовку.

Ці підрозділи гірше підготовлені та менш професійні. Втім, саме такі підрозділи Росія приваблює, щоб контролювати населення захоплених територій.

Поділитись