На Донеччині окупанти знищили український ЗРК Patriot

На Донеччині окупанти знищили український ЗРК Patriot

російські війська, ймовірно, вперше за час повномасштабної війни змогли знищити український ЗРК Patriot на Донеччині, — OSINT-аналітик під псеводнімом Uri.

Зробили це за допомогою ОТРК «Искандер».

На фото об’єктивного контролю, опублікованого росіянами, чітко видно зруйновану пускову установку комплексу, яку можна ідентифікувати за прямокутними контейнерами для ракет. У ЗРК С-300, про знищення якого повідомлялося спочатку, контейнери мають круглу форму.

OSINT-аналітик додав, що спочатку сам сумнівався у правдивості заяв про знищений Patriot, але після детального дослідження знімків прийшов до такого ж висновку.

У продовження аналізу можемо додати, що кабіна зруйнованого ЗРК зовсім не схожа на С-300 чи будь-який інший ЗРК. За проємом дверей видно, що це кабіна вантажівки MAN, на якій і базуються ЗРК Patriot, надані Україні Німеччиною.

Варто зауважити, що на фото видно знищення саме Patriot PAC-2, адже Німеччина не мала на озброєнні протибалістичні Patriot PAC-3, які Україні надали США в кількості однієї батареї.

Всього на озброєнні ЗСУ перебуває два повні комплекси Patriot PAC-2 та ще дві пускові установки, надані Нідерландами.

В той же час ідентифікувати знищену РЛС не вдалося. Поки не можна стверджувати, що це саме та радіолокаційна станція, яка була передана в комплекті з системою ППО.

Поділитись