Москва і Київ готують обмін ув’язненими

Москва і Київ готують обмін ув’язненими

Обмін в’язнями між Росією і Україною відбудеться найближчим часом, але точного часу жодна зі сторін не повідомляє.

При цьому раніше ЗМІ опублікували повідомлення про те, що президент України Володимир Зеленський нібито розповів про точний час обміну. Але при цьому журналісти посилалися на фейковий акаунт українського лідера в соцмережах, а офіційні джерела цієї інформації не підтвердили.

“Я обіцяю, і наша команда це буде доводити, що громадяни України – це найвища цінність для нашої держави”, – прокоментував обмін керівник офісу президента України Андрій Богдан.

Напередодні президент Росії Володимир Путін в ході Східного економічного форуму прокоментував підготовлений обмін ув’язненими між Росією і Україною. “Нам досить складно було приймати рішення щодо конкретних людей, але виходячи з міркувань гуманності ми підходимо до фіналізації переговорів. Обмін буде великим, масштабним”, — сказав він.

Напередодні в пресі з’явилася інформація про те, що процес обміну утримуваними особами може бути запущений до кінця цього тижня. Передбачається, що він почнеться в суботу. У Кремлі відмовилися коментувати ці повідомлення. За інформацією української сторони, обмін готується за формулою «35 на 35».

Переговори про обмін ув’язненими почалися в середині літа, після телефонної розмови президентів Росії і України. При цьому в Кремлі не стали називати дату обміну ув’язненими між Росією і Україною.

Фото РИА Новости.

Поділитись