Молдовські фермери влаштували сутичку з поліцією під час протесту

Молдовські фермери влаштували сутичку з поліцією під час протесту

Молдовські фермери влаштували акцію протесту перед будівлею парламенту в Кишиневі, де в середу депутати зберуться на засідання, аграрії приїхали на тракторах, через що сталася сутичка з поліцією, співробітники правоохоронних органів не дають протестуючим пересуватися на техніці.


Молдовські фермери протестують з 6 грудня, а 9 грудня вони отримали дозвіл на в’їзд до столиці і розмістили близько 200 тракторів на площі перед будівлею уряду. Учасники протесту вимагають збільшити розмір фінансової компенсації за врожай, який загинув в цьому році через посуху. Вони також повідомили, що мають намір залишатися в центрі до тих пір, поки влада не піде їм назустріч. Фермери наполягають, що кабмін повинен або виконати їх вимоги, або піти у відставку. При цьому уряд Молдавії в серпні прийняло рішення виділити близько 18 мільйонів доларів в якості допомоги для аграріїв.

Фермери дізналися, що депутати зберуться на засідання в середу, а не в четвер, і висунулися до будівлі парламенту на тракторах, куди їх намагаються не пустити правоохоронці. Будівля парламенту оточена кордоном поліції, рух в центрі Кишинева перекрито. Водії тракторів безперервно сигналять, вони сподіваються таким чином привернути увагу влади до своїх проблем.

Раніше фермери заявили, що хочуть мирно добитися виконання простих вимог: щоб влада відмовилася від ідеї підвищити ПДВ на сільгосппродукцію з 8% до 12%, а також виділили компенсацію в розмірі 3 тисячі леїв (174 долара) за кожен гектар землі, де урожай пропав з -за посухи.

Фермерам дозволено продовжувати протест в центрі Кишинева аж до 31 грудня.

Поділитись